Rigtig øllebrød bliver lavet på en Weber grill !

Øl, Weber Grill, Verdens bedste brød og en ovn der er brudt sammen

Vores ovn er gået i stykker. Det er sket flere gange og hver gang med dyre reparationer til følge (ikke danske priser!). Sidste gang ovnen stod af skete det med en eksplosion i den elektriske kontakt til ovnen - så nu har vi besluttet at ovnen skal udskiftes. Vores problem her og nu er så at vi ikke ved om vi flytter så vi ved ikke hvor stort et komfur vi skal købe.
Men det afholder os ikke fra at bage! Vi har fundet ud af at vi kan bage "verdens bedste brød" i gryde i vores Weber gas grill!

Og så er der lige det med øllet?
Gærkar, dej og en flaske med gærceller!
Forleden dag hjalp Rosemary mig med at tappe en IPA (Indian Pale Ale) på flaske og til sidst stod vi med et brunt bundfald. Rosemary (som er Sarah lillesøster på ca 20 år) spurgte hvad det var. Og jeg forklarede at det er en blanding af døde og levende gær celler der samler sig på bunden af gær karret. Rosemary spurgte om man kan bruge det til noget - og jeg forklarede at man jo sagtens kan bruge gæren til en ny øl - det har jeg prøvet et par gange og det går rigtig fint - og at man formentlig også kan bruge gæren til at bage med! og hov - det har vi jo aldrig prøvet, så med det samme satte jeg et verdens bedste brød over med en grydeskefuld af gærcellerne. Næste morgen var dejen hævet og klar til bagning - og det blev et rigtig godt brød.
dejen er startet med øl-gær
Det er mørkere i farven - af øl-gæren - og har en spændende smag - også af øl.
Så nu bager vi verdens bedste brød med øl gær hver anden dag på Weberen. Og det må man da kunne kalde Øllebrød!
(Se opskriften på Verdens bedste brød ved at klikke på dette link!)
Hvis du lige står med en liter øl-gær og vil bruge det istedet for alm. gær, skal brødet hæve i længere tid end emd alm. gær!


der er ikke plads til en stor gryde i weberen,
så vi bruger en flad støbejerns stegepande med høje sider
weberen er en gas grill - Q200
efter ca 20 minutter kan man vende brødet
og bage det endnu 20 minutter
Et dejligt sprødt brød med let smag af øl!




Comments